Θεοσοφική Εταιρεία εν Ελλάδι

Η Θεοσοφική Εταιρεία εν Ελλάδι αποτελεί Τμήμα της Παγκοσμίου  Θεοσοφικής Εταιρείας η οποία ιδρύθηκε στις 17 Νοεμβρίου 1875 από την Έλενα Πετρόβνα Μπλαβάτσκυ και τον Χένρι Στιλ Όλκοτ με έδρα στο Αντυάρ, Τσενάι, στην Ινδία.

Το Ελληνικό τμήμα της Θ.Ε. ιδρύθηκε αρχικά στην Κέρκυρα το 1877 από τους Όθωνα Αλεξάνδρου, Αλέξανδρο Ρομπότη, Δημήτριο Σοφοκλή, Κόντη Γκονέμη και Πασκουάλε Μενελάου, και ιδρύθηκε επίσημα στην Αθήνα, το 1928. 

«ΟΥΔΕΝ ΑΝΩΤΕΡΟΝ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ»

Το ρητό της Θεοσοφικής Εταιρείας  «Satyān Nāsti Paro Dharma» ανήκε στην οικογένεια του Μαχαραγιά της Μπενάρες. Υιοθετήθηκε από τους ιδρυτές της, Ε. Π. Μπλαβάτσκυ και τον Χ. Σ. Όλκοττ και μεταφράστηκε ως ΟΥΔΕΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΏΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, αλλά μια πιο ακριβής μετάφρασή του ίσως είναι ΟΥΔΕΝ ΑΝΩΤΕΡΟΝ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Η διαχρονική του χρήση παγκοσμίως αποτελεί ένδειξη του πνεύματος της συνεχούς αναζήτησης που υποστηρίζουν και προωθούν τα μελη της σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του κόσμου. 

«Η αλήθεια βρίσκεται σε όλους. Δεν είναι μακριά, δεν είναι κοντά, είναι αιωνίως εκεί». Τζίντου Κρισναμούρτι​

Οι σκοποί μας είναι

1 – Ο σχηματισμός ενός πυρήνα της Παγκόσμιας Αδελφότητας της Ανθρωπότητας, χωρίς διάκριση φυλής, πίστης, γένους, τάξης ή χρώματος.

2. Η ενθάρρυνση της συγκριτικής μελέτης των θρησκειών, της φιλοσοφίας και της επιστήμης.

3. Η έρευνα των ανερμήνευτων νόμων της φύσης και των δυνάμεων που βρίσκονται σε λανθάνουσα κατάσταση στον άνθρωπο.

ΙΛΙΣΟΣ
Περιοδικό ΙΛΙΣΟΣ

Το Περιοδικό ΙΛΙΣΟΣ ιδρύθηκε από τον Κωστής  Μελισσαρόπουλος (1904–1988) το 1956 ως το επίσημο περιοδικό της Θεοσοφικής Εταιρείας εν Ελλάδι , και εκδίδεται ανελλιπώς έως τις ημέρες μας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Πρόγραμμα & Εκδηλώσεις

Recent Posts

    Recent Comments

    Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.
    Latest Posts
    This error message is only visible to WordPress admins

    Error: No feed found.

    Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

    Categories

    • Χωρίς κατηγορία